Bröllopsyra!

I samband med Hennes Kungliga Höghet Victoria, Sveriges Kronprinsessa, Hertiginna av Västergötland och Daniel Westlings bröllop, ville vi på Sandberg Tyg&Tapet AB göra en hyllning genom att skapa ett tyg och ett tapetmönster. 

 Lansering 15 maj 2010. 


 DROTTNINGHOLM TYG 

 I tyget Drottningholm, som kommer att tryckas på en guldskimrande råsiden-väv, har vi försökt gestalta Kronprinsessans arv och personliga karaktär.

 Vi uppfattar Kronprinsessan Victoria som trygg, väl förankrad i sin roll som Sveriges tronarvinge och representant för Sverige. Hon är kultiverad, vacker, ödmjuk, elegant med sinne för såväl god smak som humor. I mönstret finner man Victorias barndomshem samt Karl XIV Johans emblem. 

 Mönstret bygger på en bild ritad av August Lindegren, svensk arkitekt och tecknare som 1894 utsågs till slottsarkitekt vid Drottningholm slott. 

 Design: Sissa Sundling 

  


 LILJEKONVALJ TAPET 

 Tapeten, en grönskande äng av liljekonvalj, ger i sin hantverksmässiga limtrycksteknik en vänlig, målerisk känsla. Mönstret är en hyllning till Daniel Westling, en man av folket, som snart tilldelas titeln Prins Daniel, Hertig av Västergötland. Liljekonvalj, eller på engelska Lily of the Valley, är en härligt doftande försommarblomma, uppskattad framför andra. I Ockelbo, som är Daniels hemort och ligger i Gästrikland, står Liljekonvaljen som landskapets egen blomma. 

 Blommans karaktär är folklig, genuin, ödmjuk och ärlig, vilket också stämmer med vår uppfattning av Daniel. Med blomningstid i maj och juni, pryder de vackra, nätta små klockorna skogsbackar och lundar och för våra tankar till nostalgi, sommar, kärlek och bröllop. 

 "Jag är ett ringa blomster i Saron, en lilja i dalen." 
 "Ja, såsom en lilja bland törnen, så är min älskade bland jungfrur." 
 Ur Bibelns Höga Visa 2:1-2. 

 Design: Karolina Kroon 

  
  

Nyhetsarkiv